CZ EN SK

Miért látok két különböző árat az AliExpress termékekben?

Miért látok két különböző árat az AliExpress termékekben? Sokszor kapjuk ezt a megjegyzést: miért kapok két különböző díjat az AliExpressen? Az eladások közeledtével egy másik, az előzőhöz nagyon hasonló verziót is kapunk: miért jön ki az ár a hirdetésre kattintás előtt, majd belépéskor egy másik? Ezért elmagyarázzuk, hogyan működnek az AliExpress árak, mit kell figyelembe vennie vásárláskor, és hogyan győződhet meg arról, hogy amit vásárol, az valóban az, amit gondol. Akár új, akár tapasztalt ezen a jól ismert weboldalon vásárolni, javasoljuk, hogy olvassa el ezt az útmutatót.

Miért van két különböző ár az AliExpress-en?

Ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés, és az igazság az, hogy a válasz meglehetősen egyszerű. Ha olyan terméket vásárolunk, amelynek különböző lehetőségei vannak (színek, mennyiségek, felületek...), az árak változhatnak. Olyan helyzetbe kerülünk... keresünk egy ruhát és hirtelen valami ilyesmit látunk:

Amint látja, a jobb oldalon két különböző ruhaár látható. De ha rátérünk a hirdetésre, látni fogjuk, hogy különböző színekben és méretekben kaphatók. A színre és a méretre kattintva láthatjuk a termék végső árát. Például a következő képen egy piros és L-es méretű ruhát választottunk, a végső ára 11,40 dollár plusz postaköltség, amit még nem tartalmaztunk, de az alábbiakban szerepel.

Ruhák esetében nagyon egyszerű, máskor viszont nehéz megkülönböztetni, hogy mit veszünk, például felszerelés vásárlásakor. Hogy ezt jobban megértsük, képzeljük el, hogy ezt a fényképezőgépet szeretnénk megvásárolni: két különböző ár van, ahogy már mondtuk, ha valamelyik csomagot választjuk, a végső árat kapjuk. De honnan tudjuk, hogy mi van az egyes csomagokban? Nos, ez egy nagyon egyszerű trükk, amelyet kevesen ismernek: csak vigye az egeret a különféle lehetőségek fölé, hogy megnézze, mit tartalmaznak mindegyik. Ebben az esetben a jobb oldali csomag drágább, mert két lencsét tartalmaz.

Személyes ajánlásként, sok évnyi vásárlás után ezen az oldalon, úgy gondoljuk, nagyon hasznos a termékleírást is alaposan elolvasni, ilyenkor az eladók általában elmondják, mi a különbség az egyik és a másik csomag között. Kétség esetén mindig van lehetőségünk arra, hogy vásárlás előtt megkérdezzük az eladót, hogy tisztázza, mire fizetünk. Ha továbbra sem biztos abban, hogyan lépjen kapcsolatba egy viszonteladóval vásárlás nélkül, javasoljuk, hogy útmutatónkat vegye fel a kapcsolatot az AliExpress viszonteladóival. Ha pedig mobilalkalmazásból vásárolunk, akkor az utolsó részt leszámítva minden ugyanúgy működik: ha tudni szeretné, hogy az egyes opciók mit tartalmaznak, csak kattintsunk rá, és rögtön egy kis leírást is láthatunk. Amint láthatja, amikor a második lehetőségre kattint, a leírás a következő lesz: "kétlencse".

Miért mutatja meg az AliExpress az árat, de miért számít fel többet?

Néha az AliExpress megjelenhet a vásárlások kifizetésekor, de magasabb összeg jelenik meg a fizetési számláján. Ennek az az oka, hogy az AliExpress csak amerikai dollárt, eurót, fontot és rubelt fogad el. Ha az Ön országának pénzneme nem tartozik ezek közé a pénzegységek közé, a vásárlás kifizetésekor fizetés történik, amely jutalékkal járhat. Ezen túlmenően egyes entitások valutaváltási szolgáltatásokat vagy külföldi vásárlásokat is felszámítanak. Mindenesetre a legjobb, ha megkérdezi a pénzét kezelő szervezettől a fizetési részleteket, és megtudja, hogy mennyit terheltek.