CZ EN SK

Hogyan írjunk véleményt / visszajelzést az eladónak az AliExpressen?

Most kapott egy terméket az AliExpresstől? Hagyjon visszajelzést az eladóról és a termékről. Ez segít más ügyfeleknek tudni, hogy az eladó megbízható-e, és megéri-e tőle rendelni.

Ne kerülje el a visszajelzést. Ha minden ügyfél visszajelzést ad, az sok embernek segít kiválasztásakor és kerülje a tisztességtelen eladókat.

Ha nem szeretne visszajelzést hagyni, képzelje el, hogy más ügyfelek nem. Tehát hogyan válassz egy terméket? Hogyan lehet megtudni, hogy az eladó megbízható és becsületes? Neked magadnak kell végrehajtanod azt a változást, amelyet látni szeretnél a világban. Szóval ne felejts el elmenni termék és bolt visszajelzése az AliExpressről.

Hogyan írhat visszajelzést az AliExpressről a megrendelés visszaigazolása után

Visszajelzést csak a „Megrendelés megérkezett” gomb megnyomása után küldhet. Az AliExpress automatikusan felajánlja a visszahívás elhagyását köti, amikor visszaigazolja a megrendelés kézhezvételét. Ha egyetért, egy visszajelzési oldalra kerül.

Ha visszajelzést szeretne küldeni, de most nincs ideje, ne aggódjon. Az AliExpress 30 napot tart fenn a távozásra Visszacsatolás. Ha készen áll, lépjen be személyes fiókjába a „Megrendeléseim” alatt. A megrendelés mellett megjelenik egy "Visszajelzés küldése" gomb .

Mit kell írni a visszajelzésbe?

Az eladót egy 1-től 5-ig terjedő skálán kell értékelni, írjon megjegyzést és csatoljon néhány képet. A következő pontokat kell értékelnie:

  • mivel a termék megfelel a leírásának
  • mennyire jó az eladó kommunikációs készsége
  • milyen gyorsan szállították ki a terméket

Hozzászólásában megoszthatja tapasztalatait az eladónál történő rendeléssel kapcsolatban, bármilyen problémát, ami megtörténhetett, magát a terméket, a szállítási feltételeket és hasonlókat. A korlát 1000 karakter. Mellesleg névtelen maradhat.

Mindenesetre a visszajelzést addig nem tesszük közzé, amíg az eladó nem ellenőrzi. A visszajelzést közzétesszük, amikor Ön és az eladó visszajelzést adnak, vagy a visszajelzés elküldését követő 30 nap elteltével. Minden vissza a visszajelzést a „Visszajelzés kezelése” részben tároljuk. Az összes tiéd itt gyűlik össze megjegyzéseket és azok állapotát.