CZ EN SK

AliExpress normál szállítás és AliExpress Saver Shipping: Mi a különbség a két szállítási mód között?

Az AliExpressen többféle szállítási mód létezik, amelyeket a szállítási idő és a rendelések nyomon követhetősége alapján tudunk megkülönböztetni. Bár szinte mindig a China Postra és a Hong Kong Postra gondolunk, egy ideje egyre népszerűbb az "AliExpress Standard Shipping", amelyből olyan változatok alakultak ki, mint az "AliExpress Saver Shipping" vagy az "AliExpress Premium Shipping". Bár a nevek nagyon hasonlóak, mindegyik nagyon eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a mai cikkben elmagyarázzuk, mi is ez, és milyen előnyei vannak ezeknek a küldeményeknek a Kínai Postával vagy hasonlóval szemben.

Az AliExpress által feldolgozott új küldemények és előnyeik

Ezekben az új közlekedési módokban az a közös, hogy mindegyiket közvetetten az AliExpress kezeli. Ez nem jelenti azt, hogy azokat közvetlenül a platform dolgozza fel (kivéve az AliExpress kézbesítési termékeket), hanem az eladó az AliExpress által kínált szállítási módot használja, amely nagyobb biztonságot és előnyöket nyújt, mint a többi szállítási mód. Ezek olyan szállítmányok, amelyeknek megállapodásaik vannak nemzetközi szállítmányozó társaságokkal, hogy gyorsabban megérkezzenek. Elmagyarázzuk a különbségeiket.

AliExpress normál szállítás

Ez a szállítási mód jelenleg az egyik legnépszerűbb az AliExpressen, mióta az elsők között jelent meg. Ha ezt a szállítási módot választja, a szolgáltató a megrendelését az AliExpress logisztikai központjába küldi, majd onnan az Ön értékesítési oldalának felügyelete alatt az Ön otthonába küldi. Az AliExpress olyan szállítási rendszert használhat, amely együttműködik a helyi szállítmányozó cégekkel, hogy felgyorsítsa a szállítási időt. Bár nem minden országra elérhető, de egyre több van belőlük: Spanyolország, Oroszország, Ukrajna... És általában a legtöbb latin-amerikai országban, ha az AliExpress Standard Shipping mellett döntünk, hamarabb érkezik meg a rendelésünk, mert a MailAmericas helyette használt.cég. Ezt a szállítási módot az 5 dollárnál (körülbelül) nagyobb értékű termékek esetén alkalmazzák, ezért olyan hitelesített szállítmányt használnak, amelynek szállítmányszáma könnyen nyomon követhető magáról a rendelési oldalról vagy egy külső webhelyről, például a 17track.netről. . A csomag kézbesítése az állami postai szolgálaton keresztül történik (ugyanaz, amelyik a leveleket kézbesíti), és a csomag vámhatósági leállításának esélye ugyanolyan, mint bármely más kínai posta által feladott megrendelés esetén. Tehát ha lehetőségünk van a China Post, a Singapore Post vagy az AliExpress Standard Shipping között választani, akkor az utóbbi több garanciát ad nekünk.

AliExpress Saver Shipping

Ez az AliExpress másik szállítási alternatívája, amely egyre gyakoribb, mint a Cainiao, a China Post és más gazdasági szállítmányok alternatívája. Ezt a szállítási módot az alacsonyabb értékű (körülbelül 5 dollárnál kevesebb) termékek esetében alkalmazzák. Kapunk egy nyomkövetési számot, és bár ez egy normál China Post küldeménynek felelne meg (aminek átvételéhez nem kell aláírás), lehetővé teszi a nyomon követést. Ezért nagy előnye van a China Post megfelelőjével szemben: az eladó ellenőrizheti, hogy a terméket kézbesítették-e, így elkerülhető a hamis viták, a vevő pedig azzal az előnnyel jár, hogy nyomon tudja követni a megrendelését.

AliExpress Premium Shipping

Ez utóbbi szállítási módot nagyon nehéz megtalálni, mert csak néhány kiskereskedő használja, és nem minden országban érhető el. Olyan termékekhez használják, amelyeknek magas az ára, vagy ha nagyon terjedelmesek és nehezek. Ez egy másik szállítási mód, amelyért az AliExpress felel, de ebben az esetben magánfutáron keresztül küldik, mint például DHL, FedEx, Seur, UPS... Tehát még ha a szállítási idő 7-15 napra csökken is, pl. mindig emlékeztetünk Cikkeinken keresztül ezen magánfutárok igénybevétele növeli a vámfelárral járó csomagunk átvételének kockázatát. Ezen túlmenően ennek a küldeménynek a költsége sokkal magasabb, és egyes országokban, valamint a helyi szállítmányozó cégekkel kötött megállapodások alapján a szállítási idők gyorsabbak lehetnek az AliExpress Standard Shipping használatával.

Gyors szállítás: 10 napon belül kézhez kapja megrendeléseit

Ez a platform folyamatosan azon dolgozik, hogy javítsa vásárlói feltételeit. Az egyik legújabb újítás, hogy a különféle expressz kézbesítési cégekkel kötött AliExpress-megállapodásnak köszönhetően kevesebb mint 10 napon belül megkaphatja megrendeléseit Kínából. Ez lehetővé teszi, hogy 3, 5 vagy 10 munkanapon belül megkapja megrendeléseit. Csak szűrje le a keresést a „Gyors szállítás” opcióval. Egy másik alternatíva, hogy keresünk Kínán kívüli raktárral rendelkező kereskedőket, amelyek szállítása kompatibilis az országunkkal. Ennek nagy előnye van az imént említett gyors szállításokhoz képest, hiszen így elkerülhetjük a vámproblémákat.