CZ EN SK

FIIDO D11: Az egyik legjobb elektromos kerékpárt teszteltük. Ez tényleg kifizetődik!

A FIIDO D11 a legújabb és egyben a legfejlettebb kerékpár a gyártó portfóliójából. Egy héttel a kiárusítás hivatalos indulása előtt volt lehetőségünk tesztelni.

Lehet, hogy nem ismeri a FIIDO-t, és ez nem csoda. Ez egy viszonylag fiatal társadalom, amely fokozatosan belép Európába. A FIIDO-ról is írtunk párszor a TECHBYTE-nál. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy egy héttel korábban tesztelhettük legújabb összecsukható kerékpárjukat, a FIIDO D11-et. Megtudtuk, lehet-e a városi költöztető legjobb barátja (ill költözők).

FIIDO D11: Specifikáció

FIIDO D11: Kivitel és funkció

A FIIDO D11-et egy futár egy meglehetősen kompakt dobozban juttatja el hozzád, ami azonnal jelzi, hogy az első teszt előtt megkapod. össze kell rakni. Végül is ez egy kirakós játék, így egyáltalán nem szabad meglepnie. A jó hír az, hogy a hajtogatás teljes folyamata nem tart tovább 15-20 percnél (ha egyedül van). Ez egy nagyon egyszerű folyamat, amivel a bal hátsót tudod kezelni. A szükséges eszközöket a csomag tartalmazza (kivéve a kést/ollót).

Nem kell mást tenni, mint kicsomagolni a biciklit, levágni a habot a helyén tartó hevedereket védje meg a szerkezetet a karcolásoktól, pattintsa fel az összecsukható mechanizmust és szerelje fel a pedálokat. Aztán csak addig behelyezed az akkut, ami egyben az ülés is, rákötöd és kész.

Az akkumulátort Xiongda villanymotor hajtja (360 V, 250 W). A kerékpárt összecsukva töltheti ill csak olyan nyerget vihetsz haza, amelyet az alatta lévő porttal töltesz fel.

A FIIDO cserélhető akkumulátort kínáló megközelítése sok szempontból érdekes és valóban innovatív. Azonban van és a legyeiket. Nem zárhatod le például a kerékpárodat sehova, és egyszerűen elmennél. Valaki, akinek igazságtalan gondolatai vannak jöhet, vedd az akkumulátort a nyereggel és menj el. Akkor csak egy kerekes szerkezet van. Talán azért Kerékpárbiztosításba került, de nem vagyunk biztosak abban, hogy ez lehetséges-e ennél a modellnél. Ha többet tudsz róla, add meg tudassa velünk a megjegyzésekben.

FIIDO D11: Mennyibe kerül?

Ár: 781,19 € | Kupon: GKB517S | Szállítás: Ingyenes (EU)

Amikor összeállítja a FIIDO D11-et, ez egy kézre álló és lenyűgözően erős gép, amellyel még erősebb emberek szállítása sem okoz gondot. Körülbelül 90 kg vagyok, és az elektromos kerékpárral semmi gond nem volt. Kék színe nem feltűnő, de ugyanakkor kellemesen modern. Amit azonban nem csak a dizájn, hanem a funkcionalitás terén is hiányoltam, azok a sárvédők.

Amikor felvettem a futártól a dobozt, azt hittem, meglepően könnyű. Ez végül beigazolódott, amikor én voltam összerakta az egész biciklit. Mindössze 12,9 kilogrammot nyom, amivel az egyik legkönnyebb elektromos kerékpár, amit valaha láttam. amikor megpróbálta. Természetesen a 20 colos kerekei segítenek. Igazán okos és mozgékony társ bármely város átutazásához.

Minden „rejtvénynek” a hajtogatási rendszertől kell függnie. A FIIDO D11-el ez nagyon egyszerű. Csak engedd 2 bilincs és egy bicikli szinte csodával határos módon 80 cm x 74 cm x 40 cm méretű kis golyóvá alakul, ami játékossá teszi egy kisebb autó csomagtartóját is szállíthatja. Teljesen elosztva: 148 cm x 110 cm x 40 cm.

A kerékpárt azonban nem kellett összecsukott állapotban rögzítenem. Ha rosszul kapja el, akkor azt a benyomást fogja kelteni, hogy szeretné újra összeszerelni. Azonban nagyon gyorsan megtalálja a módját, hogy helyesen elkapja, ami elegendő egy rövid manipulációhoz.

A FIIDO D11 sokféle ember szállítására képes. Említettem, hogy neki sincs semmi baja velem (90 kg, 184 cm). A gyorsan állítható nyerget azonban gyorsan beállíthatja az alsósok is jól bicikliztek.

A kormányon van egy kijelző, amely az aktuális sebességet (km/h-ban), a megtett távolságot, az állapotot mutatja akkumulátort és az aktuálisan kiválasztott üzemmódot. Három üzemmód közül választhat, amelyek különböznek abban, hogy az elektromos motor mennyiben segít vezetés közben.

A jobb oldalon karokat talál, amelyekkel a fokozatokat vezérelheti. Egyikük azonban olyan helyen van, ahol nincs megfelelően látható. Így néhányszor rossz sebességre kapcsol, de aztán megszokja, és az egész folyamat intuitív lesz.

A váltó mellett van egy másik vezérlőelem - egy kar az elektromos motor aktiválásához. Különösen hasznos amikor egy domb előtt találja magát, és extra erőre van szüksége.

Természetesen vannak tárcsafékek is, ehhez van egy apró megjegyzésem. Amióta megvan az első biciklim megtanították, hogy a hátsó féket a jobb, az elsőt a bal karral működtetjük. Itt éppen ellenkezőleg, mire jutottam utána Majdnem átrepültem a kormányon. Egy biztos, attól a pillanattól kezdve tudom, hogy a FIIDO D11 fékjei tökéletesen működnek. Nincs foglalás.

A hátsó keréken elhelyezett hétfokozatú Shimano Tourney rendszer 52:12 arányt kínál, ami elegendő. szabadság a kényelmes utazáshoz egyenes vonalon vagy emelkedőn.

A tesztelés részeként városnézésre vittem a FIIDO D11-et, amely nem csak aszfaltozott utakat tartalmazott, hanem "Off road" áthajtás a mezőn. Nem volt semmi extrém, de elég volt ahhoz, hogy megértsem, a D11-et nem tervezték egy ilyen útra.

Biztosan meg tudja csinálni, de a kényelemről nem lehetett beszélni. Az elektromos kerékpárból hiányzik a felfüggesztés (bármilyen) és még a kisebb gumik sem növelik a kényelmet. De mint mondtam, nem kell aggódnia a kavicsos utak vagy a fű miatt.

FIIDO D11: Teljesítmény

A FIIDO D11 kiváló kerékpár a városban. Zúzódásmentes utakon kényelmes eszköz a helyről való elmozduláshoz ahelyett. Az ülés nem vés új lyukat a testébe, és a 250 W-os motornak köszönhetően nem sok mindent fog tenni. Nem fogsz összetörni sebességrekordok, de nem ez a lényeg. Játékosan futhatsz 25 km/h-val, ami elég a biztonságos utazáshoz.

Ügyeljen azonban arra, hogy megfelelően ellenőrizze a kerékpárt, és ha szükséges, húzza meg a szállítás közben kioldódó csavarokat. elengedhetné. Nyugodtan ismételje meg egy hét után, hogy teljesen biztos legyen.

A városon keresztül haladva előbb-utóbb egy enyhe emelkedővel találkozhatunk, ahol megmutatkozik az elektromos kerékpár valódi jelentése. A pedálfordulat-érzékelőnek köszönhetően a FIIDO D11 pontosan érzékeli, hogy mikor kell aktiválni az elektromotort, és segít az átvitelben. Vezetés közben enyhe "rángatást" fog érezni, és azt a megállapítást, hogy gyorsabban halad kevesebb erőfeszítéssel.

A kézi motorindító kar ismét hasznos, ha dombon áll meg és el akar indulni. Köszönöm ehhez főleg a lábad és úgy érsz célba, hogy még egy kicsit sem izzadsz.

A FIIDO azt állítja, hogy a D11 akkumulátora akár 100 kilométeres kerékpár megtételére is alkalmas. Azonban nem feltétlenül kell így utazni elérni. Ez függ a tereptől, a választott teljesítménymódtól, az Ön súlyától, hőmérsékletétől és így tovább. beraktam Soha nem nyomtam a teljes kisütést, de mindig sikerült 50 kilométernél többet megtennem egy töltéssel. Ez az városi gázolás mindenképpen elég.

A FIIDO D11 nagyon kellemes benyomást tett rám. Tervezési szempontból egyértelmű, hogy ez nem bicikli az erdőbe vagy réteken. Ez egy kerékpár a városba azok számára, akiknek anélkül kell munkába állniuk, vagy onnan haza kell menniük megizzadtak, és nem akarnak autóval, robogóval vagy tömegközlekedéssel utazni.

A kerékpár összecsukhatósága tökéletes választássá teszi a nyaralók számára. Csak csomagolja be bőröndök, indulás és a nyaralás helyszínén megvan a tökéletes "kocsi" városnéző útvonalakhoz.

FIIDO D11: Ítélet

Az elektromos kerékpárok piaca lassan, de biztosan növekszik a különféle modellek által. Azonban a legkompaktabbak nem túl sok. A FIIDO D11 hatalmas előnye az összsúlya és a képessége, hogy egy igazán kicsire összecsukható méretű, amit játékosan csomagol egy bőröndbe. Adjon hozzá egy cserélhető akkumulátort, amely lehetővé teszi a kerékpározást hagyd a pincében vagy a garázsban és töltsd kényelmesen bent az akkumulátort és olyan társat kapsz, akit nem engedsz.

Nagyon élveztem a FIIDO D11-el töltött időt. Tudom, hogy egy minőségi kerékpár motor és akkumulátorok nélkül soha nem cserélődik le, de biztosan megvan a helye a mai társadalomban.

A FIIDO D11-et a Geeekbuying-nél vásárolhatja meg a GKB517S akciós kupon használatával 781,19 euróért. Ez elérhető az európai raktárban, ahol hozzánk érkezett. A kiszállítás ingyenes és körülbelül 2-4 munkanapot vesz igénybe (3 alatt érkeztünk meg).

Ha szeretne nyerni egy ilyen kerékpárt, akkor nevezhet a hivatalos versenyre. Csak kattintson erre linkelni és teljesíteni a szükséges feladatokat (FIIDO figyelése FB-on, Instagramon stb.). Facebookon követheti a gyártót, Instagramon és a hivatalos weboldalukon.

Felhívjuk figyelmét, hogy a 258 eurós kedvezmény nem tart örökké. Ilyen alacsony ár csak október 15-ig lesz érvényes. Ezután enyhén emelkedik, körülbelül 950 euróra. A GKB200D11 kuponnal tudod aktiválni.

Forrás: https://androidportal.zoznam.sk/recenzie/